Stripfestival Breda op 28 & 29 september 2024

Op 28 en 29 september 2024 wordt weer het Stripfestival Breda gehouden. Hans Lijklema en ik zullen op beide dagen aanwezig zijn en signeren in de stand van uitgeverij Syndikaat! Tijdens dit festival komen we met 2 bijzondere uitgaven, waarvan één met een vervolg in 2025.

Luxe-editie van ‘Een laatste bom voor Bommen Berend’

In samenwerking met uitgeverij Syndikaat verschijnt een exclusieve luxe-editie van Een laatste bom voor Bommen Berend in een oplage van 60 genummerde en gesigneerde exemplaren, waarvan 50 exemplaren voor de verkoop. Deze handgebonden luxe-editie heeft een speciale omslag in de stijl van prenten uit de 17e eeuw en bevat verder een speciale ex-libris, prent en boekenlegger in dezelfde stijl. De luxe-editie van Een laatste bom voor Bommen Berend kost € 50,-. Wie het boek vooruit wil bestellen kan dat alleen doen bij Uitgeverij Syndikaat via info@syndikaat.nl

Speciale prent ‘MacInnis & Jurre en Maartje’

In 1993 maakten Hans Lijklema en ik voor de Stripdagen in Breda samen een boekje dat ondermeer strookjes bevatte over de alcoholist en avonturier MacInnis – onze eerste gezamenlijke strip.

In 2024 hebben we na meer dan 30 jaar eindelijk samen een volwaardig stripalbum gepubliceerd en dat willen we vieren met een speciale prent met daarop een hint naar beide uitgaven. Op de prent staat de illustratie van MacInnis die de voorkant van het boekje in 1993 sierde, gecombineerd met een speciale tekening van Jurre en Maartje die stiekem vaatjes Yellow Bear Whisky van de avonturier ontvreemden. De prent kost € 10,- en verschijnt in een beperkte oplage van 99 exemplaren, waarvan 90 voor de verkoop.

Maar dat is niet alles, want deze prent is de voorbode van nog meer moois. In 2025 zal Achter de schermen van… Een laatste bom voor Bommen Berend verschijnen, tevens in een oplage van 99 exemplaren, waarvan wederom 90 voor de verkoop. Met de aankoop van de prent MacInnis & Jurre en Maartje krijg je de eerste optie op aanschaf van dit nog te verschijnen boek met hetzelfde nummer als de prent. Bij daadwerkelijk aanschaff en krijg je dan € 5,- korting op het boek!

Je kunt natuurlijk alvast een prent reserveren voorafgaand aan de beurs in Breda. Omdat de oplage kleiner is dan speciale Max Miller boekuitgaven zal het niet altijd mogelijk zijn om je vaste nummer van andere uitgaven te krijgen, maar ik probeer zoveel mogelijk vaste nummers te honoreren.

Je kunt een prent reserveren door een mailtje te sturen naar maxmillerstrips[apestaartje]xs4all.nl. Vermeld je adres + telefoonnummer en eventueel het gewenste (vaste) nummer. Kom je naar Breda, dan kun je de prent ter plekke betalen. Ben je niet in de gelegenheid om naar Breda te komen, dan kan ik de prent voor je vasthouden voor een volgende beurs. In dat geval vraag ik je wel om alvast de prent te betalen door € 10,- over te maken. Je krijgt dan voorafgaand aan de beurs nog een mailtje met de betaalgegevens. Opsturen van de prent kan natuurlijk ook, maar dan kost de prent € 17,- inclusief verpakking- en verzendkosten om de prent heelhuids bij je op te mat te krijgen. De prenten zullen verzonden worden in de week na het Stripfestival in Breda.